Altid klar

Bagsiden
Altid klar! Det er vores motto. Fordi vi altid er klar til at slås for vores klub.

Jonas er i lærer som mekaniker. Han har lige fået kørerkort. Derfor skal han kører en kollega og hans venner til Brøndby for at se fodbold. Men Jonas´ nye venner tilhører den hårde kerne i FC-Ultras. Så inden Jonas får set sig om er han blandet ind i ballade, slagsmål og narkohandel.

 

Anmeldelse fra Folkeskolen

Gid mange unge får mulighed for at læse denne bog!

Igen udkommer en superaktuel og spændende bog i forlagets serie “Krimi-let” for unge.
Jonas er heldigere end mange andre unge. Han har læreplads, kørekort, gode venner og en sød kæreste. Men alligevel lokkes han af gratis billetter til FCK-kampe mod at køre for Martin, som er mekaniker på værkstedet. Han tilhører den gruppe fans, som altid er ude på at ødelægge en god kamp, og det gøres under mottoet ”Altid klar!”, og ingen midler skyes.
Jonas trækkes mere og mere ind i andre af Martins lyssky affærer, og han fornemmer selv efter et par måneder, at nettet strammes, og han får til sidst sagt fra trods trusler om dummebøder med mere.
Emnet er ramt præcist og giver et godt bud på, hvordan nogle unge får truffet det forkerte valg. Desværre går det dog nok lidt for let for Jonas at slippe miljøet, end det ville gøre i virkeligheden. Gid mange unge får mulighed for at læse denne bog!

Tove Staugaard – Folkeskolen

 

Lektørudtalelse.

 

Denne titel, som er nr. 15 i rækken i serien Krimi-let, henvender sig til unge fra ca. 13 år. Den dramatiske forside vil virke dragende for unge drenge, som er den primære målgruppe.

Beskrivelse

Jonas, som er i lærer som mekaniker, ser op til de voksne ansatte på værkstedet. Han har svært ved at sige nej til den ældre Martin, da han indblandes i dennes slæng, som tilhører den hårde kerne i FCK´s fanklub, FC-Ultras. Da slåskampe, våben, hårde stoffer og til slut politiet bliver inddraget, siger Jonas stop, hvilket i sådanne kredse kan være en fatal beslutning. Sideløbende skildres Jonas forelskelse i Sara, som er svært at forene i Jonas dobbeltliv. Bogen er opbygget af korte sætninger med korte ord og megen direkte tale, hvilket gør den overskuelig at læse. Handlingen er spændende og det ene kapitel tager hurtigt det andet

Konklusion

Det er en oplagt bog til en målgruppe, som har behov for en let formidlet historie uden en barnlig handling. Kan anbefales til såvel fritidslæsning samt brug i den differentierede undervisning
Rikke Skuldbøl Jakobsen