Den sorte taske


Bagsiden
Ole, Hassan og Mikkel er startet i det lokale fitnesscenter. Her håber de at få større muskler og flade maver, så pigerne vil lægge mærke til dem. En dag, de er på vej hjem fra træning, finder de en taske fyldt med penge og doping. De mange penge frister. Så i stedet for at aflevere tasken til politiet tager de den med hjem. Men før de ved af det, er alle byens kriminelle på jagt efter den værdifulde taske.

Lektørudtalelse
Kort om bogen

På vej hjem fra fitnesscenteret finder Ole, Hassan og Mikkel en taske fuld af doping og penge. Fundet sætter gang i drømme og planer, men situationen er ikke helt let. Letlæst krimi til drenge og piger fra 13 år.

Beskrivelse

En af de første gange Ole, Hassan og Mikkel er til træning i fitnesscentret finder de en taske fyldt med penge og dopingstoffer. De snupper den og begynder at drømme om, hvordan de vil dele pengene og hvad de vil bruge dem til. Det er bare ikke så let, for hele den kriminelle underverden leder efter tasken. De tre venner må være forsigtige og tænke sig godt om, og så må de passe på at de ”lækre” småtøser Jasmin og Maja på 15 ikke opdager for meget. Bogen er første bind i serien ”Ballade i ghettoen.”

Vurdering
Historien er måske ikke så sandsynlig, men den er spændende og let og læse. Der er gode enkle beskrivelser af de tre drenge, og af livet som teenager i en betonby. Billederne på omslaget giver indtryk af de tre hovedpersoner og andre vigtige personer.
Bogen kan ikke sige sig fri for stereotyper, men den leverer en spændende historie til drenge, der har brug for lette bøger. Anbefales til biblioteker og PLC.

Lektør Lars Larsen