En kamp for livet

Bagsiden
Året er 1932.
Der er mange fattige i Danmark. Folk fra hele landet rejser til København for at finde arbejde. Søren er også kommet til byen. Men der er ikke noget arbejde, og ingen steder han kan bo. I stedet må Søren tigge og samle skrald for at få mad. Og han må sove, hvor han kan finde plads. Det er svært at klarer sig, når byen er fuld af fattige mænd, der vil gøre alt for at tjene lidt penge.

Lektørudtalelse

Kort om bogen
Letlæst fortælling for voksne om Sørens kamp for tilværelsen i 1930érnes København.

Beskrivelse
Det er 3. del af en serie om Søren, som vi mødte første gang i – På flugt fra fattiggården. Her er Søren havnet i København, er hjemløs og uden arbejde. Vi hører om kampen for at få en seng for natten og det daglige brød. Vi hører om livet som klunser på lossepladsen, strejkebryder på havnen og gårdsanger. Under sidstnævnte møder han kvinden Karen med to små børn, og lykken tilsmiler ham også til sidst som kusk på en mælkevogn. Den kan læses uafhængigt af de to første bind i serien.

Vurdering
Den hører hjemme i den sværeste ende af letlæsningsspektret, og virker ikke overskuelig rent opsætningsmæssigt. Siderne giver et lidt kompakt indtryk og kan være vanskelig at gå til for målgruppen. Giver et fint billede af 1930érnes fattigdom og har ganske fine persontegninger, og der er stof til samtale i en undervisningssituation.
Samme sværhedsgrad som de to første bind i serien – På flugt fra fattiggården og – Herregårdsbisse.

Konklusion
Et velskrevet bud til letlæsningshylden for voksne.

Lektør: Jytte Bræmer