Hvad nu, Oliver?

Bagsiden
De kan da ikke bare smide mig ud, tænker jeg igen og igen. Det er jo her, jeg bor, og her jeg har alle mine ting. Jeg bliver nødt til at gøre noget. Men der dukker ikke nogen løsning op i min hjerne. Måske skulle jeg prøve at snakke med nogen, tænker jeg så. Måske skulle jeg prøve at få noget hjælp.
Tankerne om hjælp får flere af mine plejefamilier til at dukke op i mit hoved. Men jeg kan ikke huske hvad de hedder eller hvor de bor, så dem kan jeg ikke få fat i.
Så er der alle dem oppe fra kommunen, alle mine sagsbehandlere. Dem kan jeg heller ikke huske, hvem er.
Hvad nu, Oliver?

Lektørudtalelse

Kort om bogen
Oliver låner penge gennem et SMS-lån. Han lever livet, men en dag skal pengene tilbage og kontoen er tom. Unge og voksne, der har lidt svært ved at læse, vil finde denne bog underholdende.

Beskrivelse
Oliver går på Teknisk skole og har svært ved at få venner. Han begynder at hænge ud med nogle der ryger tjald, ligesom han selv. Der er fuld fart på, og Oliver tager et SMS-lån. Inden længe har han taget flere lån, og han kan ikke betale tilbage. Han kvitter skolen, bliver hjemløs og mister sit job, fordi han lugter. Det er ren nedtur for Oliver. Han lever af at samle flasker og overnatter i tilfældige kældere. Til sidst bliver det for meget, og han får hjælp på herberget, og her møder han nye venner.
Vurdering
En god og levende fortælling om en ung mand, hvis liv smuldrer fuldstændigt. Sprogligt hører den til i den svære ende af letlæsningsbøgerne. Flot og dragende forside som nok skal tiltrække unge mænd.

Lektør: Stine Grabas