På flugt fra Fattiggården


Bagsiden
Året er 1930. Der er stor fattigdom i Danmark. Søren er tvunget til at bo på Fattiggården. Fordi han ikke har noget sted at bo. Og fordi han har tigget og drukket sig fuld nede i byen. På Fattiggården skal Søren lære at opføre sig ordentligt. Og han må arbejde hårdt for at få mad. Så det eneste, Søren drømmer om, er at komme ud af den forbandede fattiggård.

Lektørudtalelse
Denne bog er endnu en udgivelse i serien Krimi-let. Krimilet er letlæsningsbøger for unge og voksne, og herværende bog henvender sig primært til de ældste unge og voksne, med interesse i Danmark i gamle dage.

Beskrivelse

Året er 1930, og på Fattiggården i Svendborg bor Søren på 18 år. Her bor han, fordi han er fattig, hjemløs og har tigget. På Fattiggården er kvinder og mænd delt op, men Søren forelsker sig alligevel i Dorte fra kvindernes afdeling. Da Dorte får plads på en gård i Bogense, stikker Søren af fra Fattiggården for at følge efter hende. Men det er ikke nemt at klarer sig, når man er fattig og efterlyst, og i bogens slutning må Søren indstille sig på at blive landevejsridder. Bogen er velskrevet i et let sprog, og holdt i korte sætninger.
Handlingen giver et fint indblik i den fattige del af Danmark i 1930. Kan anbefales til læsesvage voksne og unge med interesse i Danmarks historie. Forfatter Jakob Thyregod Scheuer har udgivet en del letlæsningsbøger for unge og voksne, senest Altid klar! 2012.

Samlet konklusion

En god og velskrevet bog, for svage læsere blandt de ældste unge og voksne. Bogen tager udgangspunkt i de fattiges vilkår i Danmark i 1930, og henvender sig til læsere med interesse i Danmarks historie.

Lektør Merete Trap